Nya Damlaget

Hej och välkommen till Järfälla Basket nya Damlag informations sida.

På den här sidan kan du hitta information om det nya damlaget som Järfälla basket kommer bygga upp till nästa säsong 2020/2021.  Är du vår nya damlag spelare ?

Vi i Järfälla basket hoppas att du är vår nya damlag spelare och framtida spelare i klubben. Vår motto för nya damlaget är ”Det vi bygger ska växa och vara hållbart och starkt”.  Vi vet att det är viktigt att ha ett damlag i Järfälla basket för att vi ska kunna behålla spelare kvar i klubben och växa som en klubb. Därför är Järfälla basket bereda att satsa långsiktigt på vårat nya damlag.

Järfälla Basket grund är stark nu. Och det är tack vare att vi har en stark styrelse  i grunden med personer från näringslivet med företags förankring och bra kontakter i näringslivet. Men vi har också dedikerade tränare som ställer upp i alla väder som förekommer. Vi i Järfälla basket tror på en stark grund i allt vi gör oavsett om det är basket teknik eller klubbens bärförmåga i ekonomi.

Nya damlaget ska spela på en nivå som gör det attraktivt att vilja spela i Järfälla basket och man ska känna att man hela tiden växer som basketspelare. De nivåerna som vi kan tänkas spela i är Damer division 2 och Basketettan BED i framtiden.

Träningarna är för nya damlaget ska vi ha 4 gånger i veckan. Tre vanliga träningspass i veckan och en styrketräningspass på 90 minuter i veckan. 2 timmar kommer varje vanlig träning vara på med 30 minuter i varje träning går till att träna fysiken och 90 minuter till basketträning. Varför det är mycket fysträning är för att vi måste bibehålla styrkan hela tiden bland spelarna. Basket teknik, spelsystem, fasta situationer och basket grunder kommer vi träna mycket på varje träning. Baskethallarna som vi kommer träna i är Järfälla sporthall och Herrestaskolan i Barkarbystaden.

Järfälla sporthall är där vi kommer har våra matcher i och klarar en publik på ca 1000 personer. Herrestaskolan i Barkarbystaden är den nyaste idrottshallen i Järfälla med en väldigt fin och genomtänkt idrottshall med läktare för ca 200 personer.

Det nya damlaget ska bli ett sammansvetsat lag som har höga ambitioner att vilja nå långt i damligan oavsett vilken nivå vi spelare i för att hela tiden vilja bli bättre som lag och spelare. Damlaget ska hela tiden känna att dom har klubbens stöd i alla mål som vi sätter som damlag och ambitioner.

Vill du vara med i Järfälla basket nya Damlag?

Kontakta William Sandberg i Järfälla Basket på mobilen 0708-796229 eller skicka en  e-mail till william.sandberg@jbbk.se

Facebook grupp / Järfälla Basket nya Damlag